Veel gestelde vragen

Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen over de producten en diensten van Quinfox, Uw Online Werkplek

Uw Business case

Betalen per maand. U betaalt per gebruiker per maand. Bij minder gebruikers betaalt u dus direct minder en bij meer gebruikers betaalt alleen wat erbij komt. Daarnaast is investeren om piekbelastingen op te vangen niet meer nodig. U betaalt dus nooit meer voor ongebruikte capaciteit. Focus op uw eigen organisatie. Door het technische applicatiebeheer uit te besteden kunt u uw kennis en tijd en energie volledig gebruiken voor de kern van uw bedrijfsproces. Daling kosten: Door gebruik te maken van Uw Online Werkplek dalen de kosten voor de aanschaf van hardware en software. Daarnaast daalt de behoefte aan ICT kennis. U hoeft niet meer te investeren in dure ICT-infrastructuur of uitbreidingen en ook niet in de aanschaf en het onderhoud van servers. De kosten voor opleidingen, ict personeel en kantooroppervlakte nemen af. Doordat beheerskosten verdeeld worden over meerdere gebruikers kunt u aanzienlijke kosten besparen. U kunt uw eigen IT-mensen volledig inzetten voor business development en toch beschikken over de kennis en vaardigheden van een gespecialiseerde IT-organisatie. Meer bereikbaarheid: De bereikbaarheid van uw ICT voorziening stijgt aanzienlijk. Niet alleen de bedrijfsdata of email is buiten de organisatie te bereiken, maar de complete virtuele werkplek. Hogere betrouwbaarheid. Wij leveren de meest professionele ICT-infrastructuur met een zware beveiliging, een hoge beschikbaarheid (99,9%), robuuste functionaliteit voor back-up en wereldwijde toegang.
Bedrijven die problemen willen voorkomen of oplossen m.b.t. met het investeren/beheren van een eigen complexe ICT omgeving; Bedrijven die niet beschikken over hoog gekwalificeerd ICT personeel met voldoende kwaliteiten en vaardigheden om uw omgeving effectief te onderhouden; Bedrijven die moeten investeren om hun ICT-omgeving te onderhouden en te upgraden om competitief te blijven; Bedrijven die ongerust zijn over het beheren van een omgeving met gebruikers die op afstand (vanuit meerdere vestigingen, vanuit thuis, onderweg of bij klanten) willen inloggen; Bedrijven waarbinnen ICT niet als kostenpost wordt gezien maar waar men gelooft dat ICT waarde toevoegt en een onderneming sterker maakt.
Uw Online Werkplek is geschikt voor elk bedrijf van MKB tot multinational. Het voordeligst is het voor bedrijven die eigen servers nodig hebben. Dit omdat de server, samen met andere benodigde hardware zoals back-up apparatuur en complexe firewalls, overbodig wordt.
Nee, Het werken met Uw Online Werkplek kan een besparingen opleveren tussen de 30 en 50% wanneer u de kosten vergelijkt met de werkelijke kosten van uw huidige IT-infrastructuur. De mogelijkheid om in een eigen omgeving schaalvoordeel te halen is zeer klein. Met Uw Online Werkplek hoeft u slechts te investeren in de ICT die u daadwerkelijk gebruikt. Zo kunt u kosten besparen op zowel zichtbare als onzichtbare ICT kosten: Zichtbare IT-kosten betreffen investeringen, werkelijke kosten van beheer en technisch personeel en onderhoudskosten. Onzichtbare kosten betreffen verloren productiviteit door downtime en/of verouderde of inefficiënte systemen plus verloren tijd bij eindgebruikers die betrokken zijn bij het oplossen van het probleem.
U betaalt bij Uw Online Werkplek voor het daadwerkelijk gebruik. Het wijzigen van het aantal werkplekken kan flexibel per maand. Toevoegen: Het toevoegen van nieuwe gebruikers gaat via een aanvraagformulier. Op dit formulier kunt u de persoonlijke gegevens van de gebruiker aangeven. Daarnaast geeft u aan waar een gebruiker rechten op moet krijgen (applicaties, bestanden, mailboxen etc.) De gebruiker zal vervolgens binnen enkele werkdagen opgeleverd worden. Heeft u een bepaalde datum waarop de gebruiker actief moet worden, dan kunt u dit aangeven. Wijzigen: Het wijzigen van een bestaande gebruiker gaat via een wijzigingsformulier. Hierop geeft u aan welke gebruiker u wilt wijzigen en wat de wijzigingen zijn. Indien u wijzigingen heeft die niet op het formulier staan, raadpleeg dan onze servicedesk. Zij zullen u verder adviseren. Verwijderen: Wanneer een gebruiker verwijderd moet worden omdat deze bijvoorbeeld uit dienst is, gaat dit via een verwijder formulier. Op het formulier geeft u aan welke gebruiker verwijderd moet worden en wat er met zijn data moet gebeuren. Daarnaast geeft u aan per welke datum het account verwijderd mag worden. De persoonlijke bestanden en e-mails kunnen gearchiveerd worden en later door u of een van uw medewerkers geraadpleegd worden. Het is ook mogelijk om een gebruiker de toegang te ontzeggen, maar de mailbox wel nog tijdelijk actief te houden.
U verliest nooit de controle over uw data. De controle wordt gewaarborgd door een duidelijke “Service Level Agreement” die ons verplicht de kwaliteit te leveren die u nodig hebt voor het effectief ondersteunen van uw onderneming. Daarnaast blijft u altijd in controle over al uw data en informatie die in onze omgeving aanwezig is. Conform onze SLA zijn wij verplicht om u op ieder gewenst moment uw gegevens aan te bieden.
In veel gevallen zal de performance, door het gebruik van Uw Online Werkplek zelfs omhoog gaan. Wij leveren een ICT-omgeving waar al uw applicaties draaien op de meest krachtige servers.
In september 2014 heeft Microsoft Shared Computer Activering (SCA) ingeschakeld voor Office 365, zodat meerdere Office 365 ProPlus gebruikers dezelfde hardware kunnen gebruiken. Dat komt o.a. voor in de volgende drie scenario’s:
•Bij een customer dedicated self-hosted omgeving (on-premise)
•Wanneer u uw omgeving dedicated third-party host
•Wanneer u gebruik maakt van een Windows Azure omgeving

Voorheen was het niet mogelijk om dezelfde licenties te gebruiken en moest u dubbele kosten maken.

Welke Office-versies ondersteunen Shared Computer Activation?

Shared Computer Activering modus werkt met enterprise-versies van Office 365 (ProPlus, E3, E4 & E5).

Voordelen van Shared Computer Activering voor Office 365 ProPlus

Het belangrijkste voordeel van SCA voor Office 365 ProPlus is dat klanten meer keuze en flexibiliteit krijgen. SCA stelt klanten in staat om te profiteren van de bestaande investeringen in Office 365 ProPlus licenties bij de implementatie van cloud-technology.

Klanten kunnen een keuze maken tussen de inzet op locatie of het geautoriseerde shared datacenter van Quinfox. Dit zorgt voor lagere kosten van uw cloud-infrastructuur door Quinfox gebruik te laten maken van uw bestaande Office 365 ProPlus licenties.

Quinfox is een goedgekeurde SCA-partner voor Office 365 ProPlus, daardoor kunnen we uw Office 365 ProPlus licenties inzetten op de door u gekozen cloud-infrastructuur.

Neem contact met ons op om meer te leren over Shared Computer Activering.

Techniek en Veiligheid

Citrix (Xenapp) is een product van Citrix Systems. Met de Citrix technologie wordt het u mogelijk gemaakt om applicaties die op een centrale (Citrix)server zijn geïnstalleerd, via uw lokale PC te benaderen, zonder dat u hiervoor ook de cliënt-software van iedere applicatie nodig heeft. Op uw PC hoeft u alleen een Citrix Receiver te installeren om verbinding te kunnen maken met de centrale Citrix-server. We spreken over een PC maar dat kan ook een zogenaamde thin client, IPad of tablet zijn.
Met Microsoft Windows Server 2012 R2 Remote Desktop Services (RDS) kunnen uw gebruikers altijd en overal en vanaf elk apparaat werken, zolang zij maar toegang tot netwerk of internet hebben.
RDS is de afgelopen Jaren een stabiel en volwassen product geworden. Voornamelijk in het MKB-segment, waar RDS steeds vaker voldoet aan de functionele eisen van een organisatie. Citrix XenApp blijft voor Quinfox een goede oplossing en kan veel meerwaarde leveren, maar of voor XenApp gekozen moet worden hangt af van de gestelde eisen en de uitkomst van de business case.
Nee, in principe niet. Met behulp van uw werkstation maakt u via het internet verbinding met Uw Online Werkplek en uw kantoorautomatiseringssoftware/applicaties. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een lokale server te behouden voor bijvoorbeeld hun fabrieksautomatisering of productieautomatisering.
De verbinding naar ons datacenter kan, afhankelijk van uw huidige situatie sneller zijn dan de verbinding naar uw eigen serverruimte. Veel ICT onderdelen dienen ook van buiten de organisatie of vanaf andere vestigingen bereikbaar zijn. Deze onderdelen zijn sneller toegankelijk als deze zijn ondergebracht op een locatie met snelle verbindingen naar buiten. De ondersteunende hardware in ons datacenter is van superieure kwaliteit. Hierdoor werken de ondergebrachte functionaliteiten vaak sneller dan men gewend is.
De snelheid van de internetverbinding ofwel de bandbreedte die u nodig heeft is afhankelijk van uw toepassing en de kwaliteit van uw verbinding. Het is logisch dat u meer informatie kunt verwerken over een zeer stabiele glasvezelverbinding met een overboeking van 1:1 dan een ADSL verbinding met een hogere bandbreedte maar een overboeking van 1:20 die regelmatig informatiepakketjes verliest. Laten we het even uitleggen: In de markt wordt veel gesproken over internetbandbreedte. 4Mb, 8Mb, 10Mb of zelfs 100Mb. Mb staat voor Mega Bit ofwel het aantal bits (digitale enen en nullen) die theoretisch per seconde over de verbinding verstuurd kunnen worden. In deze zin staat “theoretisch”, dat komt omdat het in de praktijk niet mogelijk is om de theoretisch maximale bandbreedte te halen. Dat wordt onder andere veroorzaakt door allerlei extra codes die over dezelfde lijn worden meegestuurd. Denk maar aan een brief, deze bestaat niet alleen uit informatie maar ook uit adresgegevens en een afzender. Verder wordt de bandbreedte beperkt door een verschijnsel genaamd “Packet loss”, het simpelweg verliezen van informatiepakketjes. Deze pakketjes worden vervolgens opnieuw verstuurd wat weer een belasting van de internetverbinding oplevert. Een verbinding van slechte kwaliteit heeft veel packet loss en zal minder efficiënt zijn. Daarnaast hebben we ook nog de overboeking, een verhoudingsgetal. Dit verhoudingsgetal geeft aan met hoeveel andere gebruikers u in principe de internetverbinding deelt. Hoe lager het getal des te groter de kans dat u altijd kunt beschikken over uw overeengekomen bandbreedte. Voorbeeld 1: Stel u bent met 10 a 15 medewerkers en u host bij Quinfox uw Microsoft Office, e-mail, financiële administratie en CRM pakket. Met een 4Mb glasvezelverbinding (1:1) kunt u probleemloos werken. Maakt u gebruik van een ADSL verbinding met een overboeking van 1:10 moet u met dezelfde toepassingen denken aan 6Mb a 8Mb. Voorbeeld 2: U heeft 40 a 60 medewerkers en u host bij Quinfox eveneens Microsoft Office, e-mail en u maakt gebruik van 3 tot 10 extra applicaties, dan moet u denken aan een 10Mb glasvezelverbinding (1:1).
De verbinding met Quinfox wordt opgezet via een zogenaamde ssl verbinding. Dit betekent dat uw gegevens via een versleutelde verbinding over het internet gaan. U kunt dit vergelijken met de verbinding die u gebruikt tijdens het internetbankieren. Binnen uw internet verkenner kunt u een ssl verbinding herkennen aan het hangslot symbool rechts onder op uw scherm. Indien u een inlognaam en wachtwoord onvoldoende veilig vindt om verbinding te maken met Quinfox is token authenticatie een optie voor u. Met behulp van token authenticatie heeft u naast uw inlognaam en wachtwoord een derde gegeven nodig, het zogenaamde token. Dit token wordt gegenereerd door een elektronisch apparaat in sleutelhanger formaat. Token authenticatie is altijd zinvol, maar zeer gewenst in de volgende situaties: – U maakt verbinding met Quinfox terwijl anderen uw inloggegevens kunnen zien. – U maakt verbinding met Quinfox via systemen van derden – U vindt enkel een inlognaam en wachtwoord onvoldoende om uw toegang te beveiligen.
De verbinding met Quinfox wordt opgezet via een zogenaamde ssl verbinding. Dit betekent dat uw gegevens via een versleutelde verbinding over het internet gaan. U kunt dit vergelijken met de verbinding die u gebruikt tijdens het internetbankieren. Binnen uw internet verkenner kunt u een ssl verbinding herkennen aan het hangslot symbool rechts onder op uw scherm. Indien u een inlognaam en wachtwoord onvoldoende veilig vindt om verbinding te maken met Authenticatie is het proces waarbij wordt nagegaan of een gebruiker daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. Bij de authenticatie wordt gecontroleerd of een opgegeven bewijs van identiteit overeenkomt met echtheidskenmerken. Bij een soft-token downloadt men in een app store van het betreffende platform (Android, iOS, etc.) een App voor de smartphone, tablet of PC. Voordeel hiervan is dat u geen extra apparaten hoeft aan te schaffen en/of bij zich te dragen (hardware tokens). Dat zorgt voor gebruiksgemak en minder rompslomp bij bijvoorbeeld uitgifte, verlies, diefstal, defect raken e.d. Hiermee is de tijd van ‘gebruikersnaam en wachtwoord’ als enige vereisten voor toegang tot netwerken, toepassingen of services, voorbij. Quinfox, Uw Online Werkplek maakt gebruik van token authenticatie van ID Control
Binnen Uw Online Werkplek bieden wij u de mogelijkheid om uw specifieke applicaties eveneens te hosten. Wij installeren uw applicatie op onze systemen en bieden deze samen met Microsoft Office en e-mail aan. Uw gegevens worden centraal opgeslagen en meegenomen in de dagelijkse back-up. Wij hebben ruime ervaring met het hosten van meer dan 200 verschillende soorten klant specifieke applicaties.
Binnen Uw Online Werkplek bieden wij u de mogelijkheid om uw specifieke applicaties eveneens te hosten. Wij installeren uw applicatie op onze systemen en bieden deze samen met Microsoft Office en e-mail aan. Uw gegevens worden centraal opgeslagen en meegenomen in de dagelijkse back-up. Wij hebben ruime ervaring met het hosten van meer dan 200 verschillende soorten klant specifieke applicaties. Als er binnen uw bedrijf al wordt gewerkt met cloud applicaties, kunnen wij deze als directe doorlink opnemen in Uw Online Werkplek. Hierdoor wordt het aan uw medewerkers als een geheel gepresenteerd. U kunt dus gewoon blijven werken met uw bestaande cloud applicatie
Bij Quinfox, Uw Online Werkplek maakt u verbinding met uw toepassingen via Citrix of RDS. Beide protocollen maken gebruik van uw lokale printer drivers. Onze algemene stelregel is dan ook: Als u lokaal kunt printen, dan kunt u via Uw Online Werkplek printen. Daarmee is tevens de vraag met betrekking tot printerondersteuning beantwoord. In theorie worden alle printers ondersteund, mits deze lokaal werken.
Door het gebruik van Uw Online Werkplek bent u verzekerd van een dagelijkse back-up met een drie maandelijkse back-up historie. Totale anti-malware scanning van alle servers en data is eveneens inbegrepen in onze dienstverlening
Het belangrijkste voordeel van SCA voor Office 365 ProPlus is dat het keuzevrijheid en flexibiliteit oplevert voor de klanten. Door middel van SCA kan de klant gebruikmaken van bestaande Office 365 ProPlus licenties voor de Cloud. Zo kunnen klanten kiezen tussen on-premise of datacenter oplossing van een geautoriseerde Service Provider waardoor de kosten voor cloud infrastructuur wordt verlaagd. Quinfox kan als geautoriseerde Service Provider gebruikmaken van uw bestaande Office 365 ProPlus licentie.
Het belangrijkste voordeel van QTMH is dat klanten meer keuze en flexibiliteit krijgen. QTMH stelt klanten in staat om te profiteren van de bestaande investeringen in Windows 10 producten en Office 365 licenties bij de implementatie van cloud-technologie. Klanten kunnen een keuze maken tussen de inzet op locatie of het geautoriseerde shared datacenter van Quinfox.
 
“De eisen van de tijd veranderen, mensen hebben andere verwachtingen van zorg. Wensen ten aanzien van technologie en vanuit informatie uitwisseling. Tussen cliënt en zorgverlener, maar ook tussen familieleden en cliënten. Daarnaast is er steeds meer sprake van een ketenzorgsysteem, tussen verzekeraars en gemeenten, zorgpartijen en belangengroepen. Dat vraagt om een passende ICT-oplossing, dat er voor zorgt dat u bent voorbereid op de zorgvraag van morgen. Ontzorging door outsourcing! Quinfox, heeft veel ervaring in de zorg. Waardoor u zich met een gerust hart kunt concentreren op de zorgverlening aan uw cliënten. Terwijl wij uw ICT tot in de puntjes verzorgen “